În perioada 23 – 26 iunie 2022, circa 30 de bicicliști din 8 țări au parcurs 540 km din Chișinău spre mare în Romania, fiind pe biciclete, cu scopul comun de a colecta fonduri pentru devoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova, în special pentru dezvoltarea Centrului de zi și de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” din orașul Orhei care necesită echipamente pentru lărgirea spectrului de servicii oferite copiilor și adulților care sunt diagnosticați cu boli grave și se află în condiții limitatoare de viață.

Programul biciliștilor din această perioadă a fost înregistrat:

Ziua 1: Chișinău – Huși, 95 km

Ziua 2: Huși – Galați, 168 km

Ziua 3: Galați – Delta Dunării, 133 km

Ziua 4: Delta Dunării – Vama Veche, 145 km

Fiecare dintre bicilist/biciclistă și-a propus să colecteze fonduri pentru cauza Hospices of Hope Moldova atingând un target de cel puțin 500 euro per persoană, unii dintre care au fost sponsorizați de o companie privată. Perepețiile nu au lipsit, chiar din prima zi a decăzut o biciclistă care s-a accidentat și a fost nevoită să meargă acasă după o ruptură de claviculă, un alt biciclist venit din SUA pentru acest turneu i-a fost reținută bicicletă pentru 2 zile și a ajuns în turneu mai târziu decât și-ar fi dorit. Ziua 3 a fost remarcată prin salvarea animalelor – o broască țestoasă a fost salvată de pe șosea iar mai spre sfârșitul zilei un motănaș din câmp a fost dus la o pensiune și i-a fost găsita gazda din Jurilovca, județul Tulcea.

Colectarea de fonduri continuă până la data de 30 iunie 2022 iar la data de 1 iulie 2022 vor fi anunțate datele finale pentru încheierea proiectului.

Pe tot parcursul traseului #HospiceBikeTour #spremare echipa și participanții/participantele au fost securizate și protejate de INSP Republica Moldova, Serviciul Vamal Leușeni RM, Serviciul Vamal Albița Romania, Poliția rutieră Vaslui, ISU Vaslui (SMURD), Poliția rutieră Tulcea, ISU Tulcea (SMURD), Poliția rutieră Constanța, ISU Constanța (SMURD).

Bicicliști: Daniel Sărdan (Romania), Anthony Mauger (Romania), Dumitru Guzun (Moldova), Edgar Sapunji (Moldova), Dumitru Margineanu (Moldova), Alexandru Danilov (Moldova), Laurent Rouget (Franța), Glenn Ford (SUA), Nicolae Grițco (Moldova), Thomas Ghislain (Belgia), Victor Niculin (Moldova), Aliona Rotaru (Moldova), Ana-Maria Popa (Moldova), Corina Ovcearenco (Moldova), Ion Vasilică (Moldova), Roman Angheni (Moldova), Viorel Chihai (Moldova), Ecaterina Golubova (Moldova), Hugues Gautier (Franța), Rohan Mantri (Mauritius), Viorel Cenușa (Moldova), Andrei Chiforisin (Moldova), Tatiana Butuc (Costa Rica), Mircea Bastovoi (Moldova), Andrei Lutenco (Moldova), Dorian Vetrila (Moldova), Dan Bradeanu (Romania), Dorin Sandu (Moldova), Roman Burmistr (Moldova), Vasile Dîmcenco (Moldova), Nikola Galaton (Moldova).

Video și foto asigurate de partenerul Daikiri studio și fotograf free-lancer voluntar.

Voluntari: Igor Guzun (Greblești, Edineț), Irina Goncearenco (Chișinău), Gesica Sirbu (Chișinău), Ion Sperciuc (Leova).

Mulțumim celor peste 100 donatori în cadrul acestui proiect, bicicliștilor și voluntarilor!

Sponsori generali: OTPbank, SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

Parteneri: Ambasada Britanica la Chișinău, Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chișinău, No mad Merida, MTB.MD, CBC community business center, Life fitness, Daikiri studio

Sponsori: GRAWE Carat Asigurări, Premier Energy Distribution, Geo Galileo, Code factory, BIOrganic Raw Cafe, Bloch, Albecar, KVG, Glandei & Partners, Coca Cola HBC Moldova

www.hospicesofhope.md

Contact Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. sau +37368669998

Evenimentul de caritate HospiceBikeTour 2022 este la cea de a șaptea ediție și a adunat 30 de bicicliști din diferite țări. Profesioniști și amatori de ciclism de șosea s-au adunat pentru a colecta fonduri destinate dezvoltării îngrijirilor paliative din Republica Moldova.

În a treia zi de #HospiceBikeTour cicliștii nu doar au mers cu bicicleta dar au salvat și animale întâlnite pe traseu – o broască țestoasă și un motănaș :) în salvarea animalelor au fost de ajutor și echipajul de SMURD, ISU județul Tulcea.

O primire extraordinară am simțit-o și continuăm să o simțim în Romania: oameni frumoși, autoritățile ISU Romania colaborează și asigură securitatea cea mai înaltă și profesionistă pentru bicicliștii #HospiceBikeTour.

La final de zi am ajuns la Dunăre, mai avem 120 km până la destinația finală – Vama Veche.

Mai puteți dona pentru a susține bicicliștii Hospice Bike Tour 2022.

Link pentru donații Paynet - Plăți online | Detalii comandă

 

Sponsori generali: OTPbank, SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

Parteneri: Ambasada Britanica la Chișinău, Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chișinău, No mad Merida, MTB.MD, CBC community business center, Life fitness, Daikiri studio

Sponsori: GRAWE Carat Asigurări, Premier Energy Distribution, Geo Galileo, Code factory, BIOrganic Raw Cafe, Bloch, Albecar, KVG, Glandei & Partners, Coca Cola HBC Moldova

Astăzi, peste 30 de cicliști, au pornit spre mare mergând cu bicicletele. Startul proiectului Hospice Bike Tour a fost dat în această dimineață din scuarul Mihai Eminescu din capitală.

Cicliștii înregistrați în cursă vor parcurge zilnic între 100 și 167 km pe bicicletă pentru un scop caritabil. La evenimentul de lansare au participat partenerii și sponsorii evenimentului. Ambasadorul Britanic la Chisinau, E.S. Steven Fisher a povestit despre experiența personală din HospiceBikeTour și a urat mult succes cicliștilor in acest turneu: “Am avut o experiența frumoasă în HospiceBikeTour și voi face tot posibilul să o repet anul viitor”, a menționat ambasadorul.

Ambasada Ucrainei, reprezentată la acțiune de Sergey Gumeniuc, Consilier, a mulțumit organizației Hospices of Hope Moldova pentru deschiderea față de poporul ucrainean întrucât o parte din fonduri este dedicată pentru Centrul de zi și de servicii de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” care este deschis și pentru refugiații din Ucraina.

Ambasadorul proiectului, Daniel Sărdan, fondatorul No Mad multisport, Merida CST, una din cele mai vechi și vizibile echipe din ciclismul montan romanesc, organizator de evenimente sportive din Romania, a venit alături în HospiceBikeTour 2022: ”După 3 ani de pauză din nou la Chișinău, din nou în #HospiceBikeTour ca să strângem bani pentru persoanele în stadii terminale din Moldova unde situația e mai dificilă ca în România.Uitasem cât de mult îmi place aici și cât de mult îmi plac acești oameni care se luptă să schimbe lucrurile în bine cu eforturi mari, aici, în Moldova, făcând un tur până in România.”

Sponsor general al evenimentului OTPbank în persoana Președintelui Comitetului executiv și CEO, Bogdan Spuză: ”Pentru mine este o plăcere deosebită să fiu aici, la startul unui eveniment pe cât de frumos pe atât de important pentru societate și pentru cei care au nevoie de ajutor.  De peste 30 de ani echipa OTPbank depune eforturi maxime în domeniul responsabilității sociale, iar parteneriatul cu organizația Hospices of Hope Moldova este un exemplu perfect al faptului că aceste parteneriate au valoare, aduc beneficii și cel mai important – merită continuate.”

Anthony Mauger, membru de board al Hospices of Hope Moldova, ciclist amator și reprezentantul de țară al grupului SADE Moldova (SADE Moldova și Franzetti) este încântat să participe în Hospice Bike Tour în calitate de sponsor general și ciclist:”Hospice Bike Tour este un proiect interesant pentru că este o plăcere de a cicla dar și pentru cauza nobilă pe care o are în spate, și anume – dezvoltarea echipelor de îngrijire paliativă din cadrul rețelei Hospices of Hope Moldova. Dacă există spirit pozitiv între noi atunci cu forțe comune putem colecta fonduri pentru pacienții paliativi”.

În cadrul acestui turneu avem participanți din 8 țări: UK, SUA, Franța, Mauritius, Belgia, Romania, Costa Rica și Moldova.  Mergem #spremare în scopul de a colecta fonduri pentru copiii si adulții care se află în stare avansată a bolii și se află în condiții limitatoare de viață. Este unul dintre cele mai mari proiecte pe care an de an îl dezvoltăm pentru a susține spiritul sănătos de viață și pentru a colecta fonduri.” – Lara Moraru, country manager a Hospices of Hope Moldova.

Hospice Bike Tour este un eveniment sportiv de caritate care se desfășoară anual și este organizat de Hospices of Hope Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru pacienții paliativi care se află la îngrijire în cadrul echipelor din Rețeaua Națioanală de Îngrijiri Paliative ”Hospices of Hope Moldova” din regiunile Soroca, Orhei, Ocnița și Taraclia. În 2022 rețeaua a fost extinsă prin deschiderea unui Centru de zi și de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” în orașul Orhei, deschis inclusiv pentru refugiații din Ucraina.

Sponsori generali:

OTPbank

SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

 

Parteneri:

 

Ambasada Britanica la Chișinău

Ambasada Ucrainei la Chișinău

Ambasada Lituaniei la Chișinău

No mad Merida

MTB.MD

CBC community business center

Life fitness

Daikiri studio

 

Sponsori:

GRAWE Carat Asigurări

Premier Energy Distribution

GEO-GALILEO

Code factory

BIOrganic Raw Cafe

Bluch

Albecar

KVG

Glandei & Partners

Bloch

Coca Cola HBC Moldova

 

Joi, 23 iunie 2022

8:00

Adresa: Scuarul Mihai Eminescu, bld. Ștefan cel Mare și Sfânt 81A, Chișinău

Proiectul de caritate anual, HospiceBikeTour, organizat de către Hospices of Hope Moldova, startează joi, 23 iunie, ora 8:00 din scuarul ”Mihai Eminescu” din buleverdul Ștefan cel Mare și Sfânt 81A.

Total 32 cicliști înregistrați în cursa de caritate vor parcurge peste 500 km până la Vama Veche, Romania în susținerea dezvoltării și consolidării serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova. Pe lângă fundraising-ul general al evenimentului, fiecare ciclist își propune să colecteze suma de 500 EUR. Fondurile colectate vor fi destinate pentru echipele care fac parte din Rețeaua Națioanală de Îngrijiri Paliative ”Hospices of Hope Moldova” și Centrul de zi și de servicii de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” din Orhei care activează din 7 iunie și este deschis inclusiv pentru refugiații din Ucraina.

Proiectul #HospiceBikeTour este la a șaptea ediție și este organizat în parteneriat cu Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Britanică la Chișinău și Ambasada Lituaniei la Chișinău.

Sponsori generali: OTPbank, grupul SADE Moldova

Contact: Mila +373 69 553 031, Lara +373 68 669 998