Rețeaua Națioanală de Îngrijiri Paliative ”Hospices of Hope Moldova” este lansată în anul 2017 și este formată din 5 echipe inter-disciplinare care prestează servicii de îngrjire paliativă la domiciliu. Hospices of Hope Moldova susține de o manieră consecventă 4 organizații partenere din Ocnița, Soroca, Orhei și Taraclia, iar în anul 2023 a lansat propria echipă inter-disciplinară în mun. Chișinău, care este a 5-a la număr.

Echipa „Centrul de zi Speranța” din Chișinău


Centrul Speranței Chișinău oferă accesul la o gamă largă de servicii persoanelor cu afecțiuni care influențează calitatea vieții. Sunteți bineveniți la Centrul Speranței Chișinău pentru a beneficia de terapii ocupaționale atât de grup, dar și individuale. 

Profesioniștii Centrului sunt disponibili să vă ofere ajutor pentru a face față îngrijorărilor. Aici veți găsi o atmosferă caldă și prietenoasă în care veți cunoaște oameni noi și veți participa la activități distractive.Avem voluntari care în mod regulat ni se alătură pentru a conduce grupuri de activități cum ar fi  cel de arte și meșteșuguri. De asemenea, organizăm activități de grup și momente de divertisment. 

 

Echipa ”Aripile Speranței” din Orhei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 AO „Aripile Speranței” este primul prestator de Îngrijiri Paliative gratuite din raionul Orhei, pentru  maturii și copiii care suferă de cancer și alte maladii incurabile. Pe parcursul anului 2014 organizația a efectuat peste 1500 vizite la domiciliu cu echipa mobilă, acordând servicii medico-sociale de înaltă calitate și suport psiho-emoțional iar în 2021 echipa a extins serviciile până la efectuarea a circa 5000 vizite pe an. La data de 7 iunie 2022 echipa din Orhei s-a extins astfel a fost creat primul Centru de zi și de servicii de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” în Orhei. Centrul organizează activități săptămânale pentru pacienți și este deschis pentru refugiații din Ucraina care au nevoie de servicii medicale, psihologice sau sociale. 

Din numele echipei noastre și pacienților noștri, vă exprimăm aleasa noastră recunoștință pentru susținerea oferită de către Hospices of Hope, care ne dă posibilitatea să muncim cu dăruire și să alinăm durerea suferinzilor.” Victoria Tintiuc, Director AO „Aripile Speranței”. 

Date de contact - strada Vasile Lupu 1, Orhei, Centru de zi și de servicii  

 

Echipa din Soroca - A.O. Angelus Soroca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asociația Obștească „Angelus Soroca” a fost înființată și înregistrată legal la Ministerul Justiției în anul 2013 având ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților cu maladii incurabile în stadii avansate şi terminale, cât şi familiilor lor. Misiunea echipei din Soroca este de a îmbunătăți calitatea vieții bolnavilor cu maladii oncologice incurabile progresive şi avansate, prin acordarea serviciilor paliative. Viziunea este ca toți pacienții de boli avansate și incurabile să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă.

În cadrul Asociației Obștești activează o echipa mobilă care efectuează regulat deplasări la domiciliu și acordă atât asistență medicală cât și suport psihoemoțional persoanelor dependente de pat care suferă de maladii incurabile în faza terminală. Totodată echipa mobilă, voluntar oferă spijin și membrilor familiilor îndurerate. Sunt oferite pacienților medicamente și produse parafarmaceutice. Serviciile oferite de către Hospice Angelus sînt gratuite.

Angelus Soroca are în îngrijire lunar circa 60 beneficiari, sunt pacienții de toate vârstele, cu maladii cronice în stadiu avansat și alte boli cu pronostic limitat, care au speranța de viață sub 12 luni, cu simptome necontrolate, suferință psihoemoțională sau spirituală semnificativă și/sau prezintă un anumit nivel de dependență.

Activități realizate

  • Oferirea îngrijirilor paliative la domiciliu prin acordarea medicamentelor și articolelor parafarmaceutice
  • Oferirea suportului psihologic pacienților și familiilor acestora;
  • Instruirea membrilor familiilor pentru un comportament corect cu bolnavii;
  • Sensibilizarea populației asupra nevoilor speciale de îngrijire medicală, socială, spirituală și psihoemoțională a persoanelor care suferă de o maladie incurabilă și familiilor acestora.

Date de contact - str. M. Eminescu 16, or. Soroca, MD – 3000 Republica Moldova

 

 Echipa din Ocnița ”Angelus Ocnița”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asociația Obstească “Angelus  Ocnița” a fost fondata în anul 2010. Conform Regulamentului de activitate AO “Angelus Ocnita”, acorda servicii paliative la domiciliu bolnavilor cu cancer în stadiul 3 și 4 care sunt considerate terminale. „Angelus Ocnița” activează în limitele raionului Ocnița și deservesc în medie 50 de pacienți  lunar.

Prestează servicii de consiliere a pacienților și familiile acestora în timpul bolii și membrilor familiilor după decesul bolnavului, servicii medicale de îngrijiri paliative,  asistență socială, psihologică tuturor bolnavilor oncologici, dar mai cu seamă celor stomați, pentru a nu se simți izolați în familie și societate.

Date de contact - Str. Independentei, 64, or. Ocnița, MD- 7103, r-n Ocnita, Republica Moldova

 

Echipa din Taraclia ”Angelus Taraclia”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelus Taraclia este una din cele patru echipe mobile partenere a Hospices of Hope Moldova și activează pentru a sprijini bolnavii în stadii terminale și cu pronostic limitator de viață pentru circa 50 pacienți lunar din raionul Tarcalia, inclusiv din satele alăturate orașului.

Maria Chiose, șef de echipă menționează că pacienții sunt nespus de mulțumiți pentru vizitele pe care le primesc din partea echipei: ”Ne atașăm de fiecare pacient și îl sprijinim atât psiho-emoțional cât și cu medicamentele necesare pentru ca beneficiarul să poată trăi fiecare clipă fără durere și să poată savura viața”.

Date de contact - Voczalinaia Str. 91, MD-7401 Taraclia, Moldova