Pe data de 11 decembrie curent, ora 17:00, Organizația Hospices of Hope Moldova și Ambasada Britanică la Chișinău organizează cina de caritate ”Charity Winter Dinner”  dedicată pacienților îngrijirilor paliative din regiunile Soroca, Orhei, Ocnița și Taraclia.

Pentru înregistare și mai multe detalii: https://hospicesofhope.md/ro/charity-winter-dinner

În cadrul cinei vor fi expuse spre licitație câteva loturi, printre care e și pictura „Moldova” de artista Cristina Balan.

 

Cristina Balan

„Moldova”, acrilic pe pânză, 99,5x99,5 cm

Despre pictură. „Moldova” înfățișează un vârtej, un model universal de creștere și evoluție, amintind un dans de culori a covoarelor tradiționale moldovenești. Având în vedere că arta este un impuls vital al energiei pure, artistul caută prin vârtej „vârful energiei maxime”. Iluzia optică circulară a lucrărilor dnei Balan ne învăluie și ne obligă mintea să se rotească într-o mișcare perenă și universală; generează o mișcare centripetă care este și o iluzie, o iluzie a realității, adevărată, mare, nerezolvată anxietate a lumii contemporane.

Ce este Moldova, care este trecutul ei și care este viitorul ei? Vortexul se mișcă spre interior sau spre exterior? Se prăbușește Moldova sau se va eliberează în sfârșit? Acestea sunt întrebările cheie abordate în această pictură abstractă frumoasă și intensă.

Despre artist. Cristina Balan este o artistă expresionistă abstractă din Moldova. A studiat artele de la vârsta de cinci ani. Foarte devreme, lucrările ei au fost expuse la diferite spectacole artistice din Moldova și din străinătate. Căderea Uniunii Sovietice a întrerupt ascensiunea creativă a Cristinei. Cu toate acestea, în 2019, după o pauză de aproape 20 de ani, Cristina a revenit pe deplin la artă, picturile ei abstracte fiind rapid remarcate și apreciate de public. Reviste de artă contemporană, inclusiv Diafano (Spania), Art Hole și Boomer (Marea Britanie), au prezentat lucrările ei. Picturile ei au fost expuse în expoziții de artă la Washington D.C., New York și Kiev. Lucrările Cristinei sunt prezentate în prezent de Gallery 104, New York, Tricera Gallery, Tokyo și Art Nou Milleni, Barcelona.

Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii despre acest lot la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau +373 79266407.