Centrul de Zi de Îngrijiri Paliative Centrul Speranței Chișinău, inițiat și dezvoltat de Hospices of Hope Moldova, își continuă misiunea de a oferi alinare și susținere pacienților ce suferă de boli incurabile. Astăzi, suntem încântați să anunțăm că Centrul Speranței Chișinău a primit Certificatul de Acreditare pentru acordarea Îngrijirilor Paliative la domiciliu, consolidând astfel angajamentul nostru de a asigura accesul la îngrijiri de calitate pentru toți cei care sunt în nevoie.

Acreditarea obținută reprezintă un pas important și mult așteptat în direcția oferirii gratuite a serviciilor medicale, sociale și psihologice de calitate, pentru pacienții care luptă cu o maladie grea și întâmpină o dificultate la deplasare. Într-o perioadă în care mobilitatea este o provocare majoră pentru aceste persoane, posibilitatea de a primi îngrijire la domiciliu aduce un nivel de siguranță și liniște semnificativ, asigurând un mediu fără durere pentru pacienți.

„Pentru beneficiarii Hospices of Hope Moldova, fiecare zi este o luptă, iar fiecare moment de confort și sprijin contează enorm. Suntem recunoscători pentru faptul că acum vom putea fi și mai aproape de pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. Ei nu sunt singuri în această luptă și vor putea miza pe asistența gratuită pe care o oferim, acum direct la ei acasă. Fie că este vorba de ajutor medical, social sau psihologic, echipa multidisciplinară este dedicată să ofere ajutor la maxim, pentru a asigura beneficiarilor noștri o viață fără durere până la ultima clipă.”, a declarat Directoarea Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara.

Totodată, un alt moment important este că Centrul Speranței Chișinău a reușit contractarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Aici sunt incluse atât serviciile echipei interdisciplinare per ansamblu, cât și a îngrijirile oferite individual de către medic, asistent medical, social și psiholog.

Această realizare reprezintă un pas important în direcția unei societăți mai empatice și mai incluzive, în care fiecare persoană beneficiază de dreptul să primească suportul și îngrijirea de care are nevoie în timpul momentelor vulnerabile.

Centrul Speranței Chișinău, alături de Hospices of Hope Moldova, dorește să-și exprime gratitudinea pentru tot suportul oferit de autoritățile naționale relevante, Ministerul Sănătății și CNAM. De asemenea, din numele beneficiarilor noștri, aducem mulțumiri donatorilor și susținătorilor Hospices of Hope Moldova, care fac posibilă misiunea noastră de a acorda ajutor persoanelor ce suferă de boli incurabile și au nevoie de Îngrijiri Paliative. Împreună, vom continua să deschidem uși pentru Îngrijiri Paliative mai accesibile și mai eficiente pentru a fi disponibili la cât mai mulți beneficiari.