Pe data de 27 martie a.c. Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara, Director Executiv, împreună cu experții de la HOSPICE Casa Sperantei Studii Paliative Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, Malina Dumitrescu - director programe și Andreea Szabo - manager programe, au avut o întrevedere de lucru cu dl Alexandru Gasnaș, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, pe subiectul dezvoltării îngrijirlor paliative în Republica Moldova.
 
Au fost discutate prioritățile de reformare a sistemului de sănătate și eforturile de elaborare a strategiei de dezvoltare a îngrijirilor paliative cu scopul de a crește accesibilitatea populației la aceste servicii.
Totdată, s-a convenit asupra susținerii eforturilor naționale pe sensul dezvoltării unui program educațional de îngrijiri paliative pe teme clinice (managementul durerii și altor simptome la pacienți, arderea profesională și al îngrijitorului, etc.), cu preluarea experienței din România și contribuția Hospices of Hope Moldova.