Joi, pe data de 16 mai a.c., la Chișinău, prietenii noștri cu inimi generoase au celebrat cel mai nobil sentiment uman – speranța, alături de organizația de caritate Hospices of Hope Moldova, în cadrul evenimentului cu genericul ”Spring of Hope - Garden Event”.

Ambasadori, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, organizații internaționale, companii private și oameni care au dorit să facă o diferență în societatea noastră, s-au adunat împreună pentru a cultiva speranța pentru o viață demnă și fără durere a beneficiarilor Hospices of Hope Moldova, care se confruntă cu o boală incurabilă.

Spring of Hope - Garden Event a fost un eveniment de tip cocktail, în aer liber, elegant, în nuanțe mov. Invitații au avut parte de o atmosferă plăcută și un program artistic unic ce a inclus: recital de poezie de Daniela Burlaca, Ambasadoarea Hospices of Hope Moldova, Regizor și Director artistic al Teatrului Geneza Art; prestație interpretei Tania Turtureanu & Band, sesiune de muzică Jazz Live de Andrei Ardașan.

În calitate de oaspete de onoare, la eveniment a participat Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de la Chișinău, E.S. Fern Horine: „Mă simt onorată că am fost invitată să particip la acest eveniment frumos în această seară. Ambasada Britanică cunoaște îndeaproape activitățile organizației Hospices of Hope Moldova și suntem onorați să o susținem. Colaborarea noastră durează de mai mulți ani și mă bucur să văd că organizația devine tot mai puternică și oferă asistență mai multor pacienți și schimbă percepția despre bolile terminale în societate, chiar și schimbă protocoale din sistemul medical pentru pacienții săi.”

Invitata specială din acest an a fost Ambasadoarea Hospices of Hope Moldova, Dna Daniela Burlaca, Regizor și Director artistic al teatrului Geneza Art care a remarcat următoarele: „Oamenii trebuie să susțină alți oameni. Astăzi, în mod special, trebuie să ne oferim timp, trebuie să ne oferim grijă, trebuie să ne oferim spațiu spiritual, trebuie să ne oferim emoție, dragoste, putere reciprocă, încurajare și empatie”.

Evenimentul organizat are drept scop consolidarea și dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă gratuite din Republica Moldova. Toți banii colectați în cadrul evenimentului vor fi direcționați către sute de beneficiari ai Hospices of Hope Moldova, asigurând pacienții cu îngrijire medicală, psihologică și socială gratuită, în 5 regiuni ale țării: Chișinău, Orhei, Soroca, Ocnița, Taraclia.

„Odată ce o persoană a aflat că are o diagnoză incurabilă, de cele mai multe ori aceasta se simte pierdută, singură și nu știe cum să procedeze. În cadrul Hospices of Hope Moldova, alături de echipa noastră interdisciplinară care este alcătuită din medici, asistenți medicali, asistenți sociali, kinetoterapeut, psiholog, acordăm ajutor acestor persoane pas cu pas, pentru ca să le redăm acea speranță la o viață demnă și fără durere în continuare. Dar totodată, depunem efort aparte pentru a ajuta familiile care la fel au nevoie de susținere în astfel de momente dificile. Suntem profund recunoscători tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment și au contribuit la îmbunătățirea calității îngrijirilor paliative în Republica Moldova. Împreună suntem o sursă de speranță și alinare pentru pacienți și familiile lor.” a afirmat Veronica Dragnev-Sacara, Country Managerul Hospices of Hope Moldova.

Spring of Hope - Garden Event nu ar fi putut avea loc fără efortul comun al sponsorilor, partenerilor și voluntarilor. Astfel, Hospices of Hope Moldova aduce sincere mulțumiri celor care au ales să ne susțină la acest eveniment și au reiterat dorința de a continua sprijinul pentru copiii și adulții care suferă de o boală malignă.

Sponsor Gold: Verzo;

Sponsor Bronze: Viggo;

Sponsori & Parteneri: Sigma VenMer, Afrodita Beauty, Medical Concierge, Event Agency Belle Amour, Serenite, Maison Kanjo, Nobil Luxury Boutique Hotel, Nicoleta Stati, www.sergiubirca.com.

Programa artistic: recital de poezie de Daniela Burlaca, Regizor și Director artistic al teatrului Geneza Art, Ambasadoarea Hospices of Hope Moldova, prestație Tania Turtureanu & Band, muzică Jazz Live de Andrei Ardașan;

Voluntari: Caraman Dorina, Rusu Maria, Mihaela Boldurescu, Andreea Popa, Sophie Midrigan.

Joi, 16 mai 2024, la Capitoles Park, Hospices of Hope Moldova are onoarea să vă invite la cea de-a doua ediție a evenimentului de caritate Spring of Hope - Garden Event.

Alături de susținătorii, prietenii organizației și cei cu inimi generoase, ne vom aduna pentru a celebra cel mai nobil sentiment - speranța.

Acest eveniment de primăvară are drept scop să redea speranța pentru o viață demnă și fără durere beneficiarilor Hospices of Hope Moldova, care se confruntă cu o boală incurabilă, precum și familiilor acestora.

Spring of Hope - Garden Event va fi un eveniment de tip cocktail, în aer liber, elegant. Invitații se vor bucura de o atmosferă plăcută, gustări și muzică, în compania oaspeților selecți - oficiali, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și organizații partenere.

Capitolul educație și formare continuă este o prioritate a Hospices of Hope Moldova. Astfel, pe data de 27 martie a.c. a fost organizat un program de instruire pentru echipele interdisciplinare, care a fost condus de Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, de la organizația parteneră, Casa Speranței România. Dna Dr. Prof. Dr. D. Moșoiu este un specialist cheie în domeniul paliației, care a stat la baza construirii Casa Speranței România și care a susținut de-a lungul anilor dezvoltarea conceptului de paliație și în Republica Moldova.

Sed nam cursus velit pede ut sit vitae